Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastko z bitą śmietaną i malinami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki kwaśnej Smetany
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • maliny
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego
  • masło
  • tarta bułka

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć z cukrem po czym dodać śmietankę apotem mąkę i proszek do pieczenia.
    Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Po upieczeniu przekroić blat na dwie części, każdą posmarować grubą warstwę bitej śmietany z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
    Na sam koniec rozłożyć maliny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *