Składniki:
- ¾ szkl. mąki tortowej
- 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
- ¾ szkl. cukru pudru
- ¾ kostki masła
- 3 żółtka
- jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ¾ szkl. wiórków koksowych
- salaterka świeżych owoców
- cukier puder
- bita śmietana
- tłuszcz do formy
- herbatniki
Sposób wykonania:
- Jajko, żółtka i cukier utrzeć po czym dodać obie mąki, proszek do pieczenia i roztopione masło.
Całość dokładnie utrzeć po czym przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej pokruszonymi herbatnikami.
Wierzch wyrównać i posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować bitą śmietaną.