Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka z sera i jabłek

 

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • ¼ szkl. mleka
  • ½ szkl. startego sera cheddara
  • 2 łyżeczki tłuszczu
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła
  • 1 jabłko

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać z dodatkiem proszku do pieczenia i soli.
    Następnie dodać starty ser oraz tłuszcz.
    Wyrobić na gładkie ciasto, które rozwałkować.
    Wykroić z niego ciasteczka przy pomocy foremek po czym przełożyć je na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.
    W trakcie pieczenia obrać jabłko i pokroić je w plasterki, które wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
    Smażyć je około 3 minut na małym ogniu, a po upieczeniu obłożyć nimi ciastka.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *