Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka serowe z konfiturami

Składniki:
Ciasto:
• 20 dag mąki,
• 20 dag miękkiego masła,
• 20 dag białego sera,
• szczypta soli.
Nadzienie:
• 2 szklanki gęstej marmolady, konfitury lub dżemu,
• cukier puder do posypania.

Sposób przyrządzenia:
Ser zemleć, dodać resztę składników, zagnieść ciasto, rozwałkować na placek o grubości 3-5 mm, wykrawać w kwadraty o boku 5 cm, na środek kłaść po łyżeczce konfitury, skleić dwa naprzeciwległe rogi, ułożyć na pergaminie, piec w 180 stopniach aż będą złote, ale nie rumiane, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *