Składniki:
• 1 puszka mleka skondensowanego
• 2 galaretki (np. czerwone)
• 2 galaretki (np. zielone)
Sposób przyrządzenia:
Mleko podzielić na połowę i dobrze schłodzić musi być bardzo zimne.
Galaretki obie czerwone rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Pozostawić do wystygnięcia i lekkiego stężenia.
Galaretki zielone rozpuścić jak czerwone.
Mleko zacząć ubijać, gdy (galaretka zaczyna gęstnieć) około 3 min. mikserem, po czym zacząć wlewać małym strumieniem do ubitego mleka i dalej chwilkę ubijać.
Wylać na tortownicę dużą, bo jest tego sporo, z drugą częścią zrobić dokładnie to samo i wylać na pierwszą część.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
4 comments for “Pianka Rozkoszy”