Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka serowe z jabłkiem

Składniki:

  • ½ kg mąki
  • ½ kg masła
  • ½ kg chudego sera
  • 4 jabłka
  • szczypta soli
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Mąkę przesiać przez sito po czym dodać masło i razem posiekać.
Następnie ser twarogowy utrzeć i dodać do mąki z masłem.
Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Rozwałkować je i pokroić w kwadraty.
Jabłka obrać ze skórki, usuwając gniazda nasienne i krojąc je na małe kawałki.
Na każdym kwadracie ciasta rozłożyć po kawałku jabłka.
Zlepić rogi, pozostawiając jeden róg nie zlepiony z wystającym kawałkiem jabłka.
Ułożyć ciasteczka na blasze posmarowanej tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec na złoto.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *