Składniki:
- 1 ananas
- 2 kwaśne jabłka
- 2 gruszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- garść rodzynków
- 1 szkl octu winnego
- 1 szkl cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Rodzynki zalać wodą i odstawić.
W między czasie jabłka i gruszki obrać, pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasienne.
Następnie ananasa pokroić w kostkę a czosnek w plasterki po czym wrzucić całość do rondelka dodając jeszcze imbir i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po Tm czasie dodać rodzynki z odrobiną wody w której się moczyły.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, octem oraz cukrem.
Pozostawić jeszcze na ogniu przez 30 minut.
Po tym czasie przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.