Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrzanowa surówka z jabłek i marchwi

 

Składniki:

  •  25 dag marchwi
  •  10 dag jabłek
  •  5 dag chrzanu
  •  1/8 l śmietany
  •  natka pietruszki
  •  sól
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Jabłko również obrać i zetrzeć na tarce, usuwając gniazda nasienne.
    Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały i przełożyć do marchewki.
    Następnie śmietanę wymieszać z startym chrzanem.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać surówkę i całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec posypać posiekaną natka pietruszki.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *