Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z jabłka, groszku i cykorii

 

Składniki:

  •  2 cykorie
  •  10 dag zielonego groszku
  •  10 dag jabłek
  •  4 łyżki oleju
  •  cytryna
  •  natka pietruszki
  •  sól
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Cykorię dokładnie oczyścić po czym pokroić w paseczki po czym oprószyć solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
    Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usuwając gniazda nasienne.
    Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały i dodać do cykorii.
    Wrzucić jeszcze zielony groszek i całość wymieszać.
    Doprawić do smaku sola oraz cukrem i skropić olejem.
    Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *