Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sery

Panierowany biały ser

Składniki: 1/5 białego sera 2 żółtka ½ szklanki bułki tartej sól, pieprz do smaku pieprz ziołowy olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w grube plastry. Każdy plaster posolić i posypać pieprzem. Żółtka zmiksować. Każdy plaster sera moczyć w żółtkach, obtoczyć w bułce. Na patelni rozgrzać olej,  smażyć uprzednio przygotowane kotlety na złocisty kolor. Dobrze…

Kluseczki serowe

Składniki: 30 dag sera twarogowego ½ szkl. błyskawicznej manny 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka masła sól 5 łyżek czekolady w proszku 1 łyżka masła Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem masła po czym nie przerywając mieszania dodawać ser, cukier puder oraz mannę a na koniec białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą…

Pasta z żółtego sera

Składniki: 30 dkg żółtego sera Gouda 10 dkg rodzynek garść posiekanych orzechów nerkowca 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, rodzynki namoczyć ,orzechy drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem do smaku.