Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sery

Pasta twarogowa z rzodkiewką

Składniki: 2 pęczki rzodkiewek czerwona cebula ½ kostki twarogu 1 łyżka majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach a cebulę drobno posiekać. Twaróg rozetrzeć i dodać rzodkiewkę z cebulą. Dodać jeszcze majonezem i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Serowa rolada z farszem

Składniki: 60 dag żółtego sera ½ kostki masła 2 serki topione 40 dag kiełbasy 4 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku Sposób wykonania: W rondelku zagotować wodę po czym zdjąć z ognia i włożyć kostkę sera, odstawić na 40 minut. W między czasie serek utrzeć razem z masłem po czym dodać wędlinę i jajka pokrojone…

Knedle z ciasta twarogowego

Składniki: 20 dag miękkiego twarogu 20 dag mąki żółtko Sól ½ szkl. mleka 50 dag truskawek śmietana cukier Sposób wykonania: Do twarogu dodać mąkę oraz żółtka całość dokładnie wymieszać i wlewać stopniowo mleko aby wszystkie składniki się połączyły. Powstałe ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty na których rozłożyć po jednej truskawce. Ulepić kule, które ugotować…

Kotlety z białego sera

Składniki: 60 dag białego sera 1 łyżka śmietany 1 cebula 1 jajko ½ szkl. mąki ¼ szkl. oleju mąka pieprz imbir kolendra mielona papryka w proszku sól Sposób wykonania: Ser zemleć w maszynce po czym wbić do niego jajko, dodać śmietanę, mąkę oraz posiekaną i podsmażoną cebulkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z…

Jajka pod pierzynką serową

Składniki: 4 jajka cebula 4 plastry sera gouda szczypiorek margaryna 20 ml wody sól pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym wbić jajka i trzymać na małym ogniu do ich ścięcia. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ułożyć na jajkach plastry sera i posypać całość posiekanym szczypiorkiem. Podlać odrobiną wody…