Składniki: 4 jajka pęczek koperku ½ l wody ¼ kostki masła kostka rosołowa 100 ml kwaśnej śmietany łyżka mąki vegeta pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem masła, posiekanym koperkiem i kostki rosołowej. Gdy zacznie gotować dodać śmietanę wymieszą…
Kategoria: Jajka
Jajka
Omlet z kawałkami ziemniaków
by Kamila Makówka • • 0 Comments
Jajka
Nadziewane jajka w skorupkach
by Maria Bronowicka • • 0 Comments
Składniki: 8 jajek pęczek szczypiorku koperek sól pieprz majonez olej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym nie obierając przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka oraz cienką warstwę białek. Posiekać razem ze szczypiorkiem i koperkiem. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić o smaku solą oraz pieprzem i napełnić skorupki jajek Skropić…
Jajka
Zapiekane, gotowane na twardo jajka
by Justyna Ociepka • • 0 Comments
Składniki: 6 ugotowanych na twardo jaj 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki masła 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 10 dkg tartego żółtego sera posiekany koperek i natka pietruszki tarta bułka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, każde przekroić na 4 części. Masło rozpuścić, dodać mąkę, śmietanę lub mleko, przyprawy, zmiksować. Dodać tarty ser i zieleninę,…
Jajka
Pasta z żółtek na ostro
by Patrycja Rogóż • • 0 Comments
Składniki: 6 ugotowanych żółtek 4 łyżki gęstej śmietany 18% ½ kostki masła 2 łyżki ostrej musztardy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotować jajka. Żółtka utrzeć z masłem i musztardą na gładką masę, dodać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.