Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Omlet z kawiorem i łososiem

Składniki: 5 jajek 4 plastry wędzonego łososia 6 dag kawioru 2 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki masła sol pieprz Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z solą i pieprzem po czym wylać masę jajeczną na patelnie z rozgrzanym masłem. Następnie wrzucić pokrojonego łososia oraz posiekany szczypiorek. Postawić na ogniu do ścięcia jaj. Przed…

Jajka na kolorowo

Składniki: 10 jajek 2 łyżki twarożku 250 ml majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka koncentrat pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które utrzeć razem z majonezem. Następnie…

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki: • 8 jajek • 50 dag pieczarek • ½ pęczka natki pietruszki • kilka liści sałaty • 1 łyżka masła • 1 łyżka majonezu • sól • pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, które wrzucić na patelnie z 1łyżką rozgrzanego masła, trzymać na ogniu ok. 20 min. W między czasie jajka…

Pyszne jajka nadziewane tuńczykiem

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym 1 mała puszka anchois 10 dag twarogu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka kaprów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Jajka przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Następnie 4 fileciki anchois i kapary drobno…