Składniki: 2 jajka 100 g bekonu 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Bekon pokroić w cienkie plastry po czym przesmażyć go na rozgrzanym maśle. Następnie bekon wyjąć a na pozostałym tłuszczu posadzić jajka. Uważając by żółtka się nie rozpadły. Przed podaniem na talerzach rozłożyć plastry bekonu a na nich posadzone jajka. Oprószyć jeszcze solą…
Kategoria: Jajka
Jajka
Omlet z cukinią Danuty
by Danuta Kos • • 0 Comments
Jajka
Pasta z bryndzy z kaparami i anchois
by Marzena Krukowska • • 0 Comments
Składniki: 120 g bryndzy 120 g masła 1 łyżeczka kaparów 1 filet anchois ½ pęczka szczypiorku 1 łyżka musztardy papryka w proszku kminek sól Sposób wykonania: Masło razem z bryndzą przetrzeć przez sito. Następnie anchois, kapary oraz szczypiorek posiekać i dodać do masła oraz bryndzy. Dodać jeszcze musztardę i całość dokładnie utrzeć i doprawić do…
Jajka
Słodki omlet
by Weronika Szczerba • • 0 Comments
Jajka
Jajka sadzone z łososiem
by Kasia Wolny • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 100 g wędzonego łososia 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Łososia pokroić na plasterki, które podsmażyć na części rozgrzanego masła (nie rumienić). W między czasie na pozostałym maśle posadzić jajka, uważając aby żółtka się nie rozpadły. Na talerzykach nożyc plasterki łososia a na nim posadzone jajka. Oprószamy całość solą oraz pieprzem.
-300x200.jpg)
.jpg)
-300x182.jpg)
.jpg)