Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Gulasz z indyka z cukinią.

Składniki: 40 dag pomidorów 20 dag szalotki 20 dag pieczarek 40 dag cukinii 50 dag filetów z indyka 2 łyżki oleju 250 ml białego wina 200 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pomidory ponacinać, sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Następnie przepołowić, po usunięciu pestek…

Galaretka z indyka.

Składniki: 1/2 bulionu drobiowego 35 dag piersi z indyka 8 łyżeczek żelatyny 15 dag pieczarek po 1/2 czerwonej,żółtej i zielonej papryki sól,biały pieprz 1-2 łyżeczki cukru 2-3 łyżeczki octu 2 łyżki oleju zioła do dekoracji Sposób przyrządzenia: Ugotować mięso w bulionie (około 20 minut na mocnym ogniu). Wyjąć mięso.Wrzucić pieczarki i gotować 5 minut,na 3…

Filet z indyka z ananasem.

Skład: 0,5kg filetu z indyka 1 puszka ananasów konserwowych rodzynki oliwa masło sól, pieprz mąka Sposób przyrządzenia: Filet z indyka umyć i dokładnie osuszyć, pokroić w nieduże plastry, przyprawić. Na patelni rozpuścić masło, dodać oliwę i obsmażyć filet na złoty kolor. Przełożyć do większego naczynia, podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić. Do prawie miękkiego mięsa…

Indyk po amerykańsku.

Indyk w USA jest podawany na wszystkie uroczystości oficjalne i prywatne, bo duży, czyli podzielny i dość tani no i smaczny, a w czasie Thanksgiving czyli na święto dziękczynienia możną dostać za $5 czy nawet za darmo, jeśli się kupi w danym markecie inne produkty za określoną kwotę. Jak go przyrządzają Amerykanie? Po swojemu i…