Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Indyk z anyżem

Składniki: 800g filetów z indyka 3 anyże gwiazdkowe 1 łyżeczka pieprzu seczuanskiego 1 łyżka ziaren fenkułu 4 goździki 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru-pudru 3 łyżki sosu sojowego 50ml bulionu drobiowego pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kawałki. Sos sojowy wymieszać z przyprawami i cukrem-pudrem. Mięso ułożyć w tej marynacie i pozostawić przez…

Faszerowany filet z indyka Darka*

* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia:…