Składniki:
- 1/2 kg mielonego z indyka
- 20dag pieczarek
- 10dag żółtego sera
- 1 cebula 1 zółtko
- tarta bułka
- sól,pieprz
* Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Mielona pierś z indyka Płatki migdałowe Białko (ubić pianę) Sól, pieprz Siekana pietruszka Sposób przyrządzenia: Połączyć wszystkie składniki i formować tak jak kotlety mielone. Podawać z ziemniakami puree i marynowanymi warzywami. Autor: Magda Gessler
Składniki: 800g filetów z indyka 3 anyże gwiazdkowe 1 łyżeczka pieprzu seczuanskiego 1 łyżka ziaren fenkułu 4 goździki 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru-pudru 3 łyżki sosu sojowego 50ml bulionu drobiowego pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kawałki. Sos sojowy wymieszać z przyprawami i cukrem-pudrem. Mięso ułożyć w tej marynacie i pozostawić przez…
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia:…