Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kurczak

Przepisy kulinarne na dania z kurczaka, od „kurczaka pieczonego” po „kurczaka po tajsku”.
Zapraszamy do naszej kolekcji przepisów na kurczaka. 

Pieczona pierś z kurczaka Grażyny

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na soczystą pierś z kurczaka? Wypróbuj przepis Grażyny. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, oliwę, ocet balsamiczny, czosnek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego 
  • sól
  • pieprz
 

Pieczone udka z kurczaka Patryka

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pieczone udka z kurczaka Patryka. Lista zakupów: udka z kurczaka, czosnek, miód i ketchup. 
 

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżki ostrego ketchupu
  • 1 łyżka oleju
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz
 
 

Pieczona pierś z kurczaka Celi

Dziś podajemy przepis na pyszną, soczystą pierś z kurczaka. Idealna do podania na obiad. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, czosnku, oliwy z oliwek i bazylii. 
 
 

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku 
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
 

Pałki w aromatycznej marynacie Ewy

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne, soczyste pałki z kurczaka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, czosnku, musztardy i miodu.  
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • ½ łyżki miodu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Szaszłyki z piersi kurczaka Celi

Sezon na grilla czas rozpocząć. Dziś przepis na szaszłyki z piersi kurczaka Celi. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, białego wina, bazylii i tymianku. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • ½ szkl białego wina
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek tymianku
  • kilka gałązek bazylii
  • ½ słodkiej papryki
  • ½ ostrej papryki
  • sól
  • pieprz