Składniki:
- biszkopty
- łyżeczka skórki z cytryny
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 op. budyniu waniliowego
- 4 szkl. mleka
- łyżka masła
- 4 łyżki cukru
- jagody
- 50 g rumu
- cukier puder do posypania
- łyżka masła do formy
Sposób wykonania:
Biszkopty ułożyć na dnie formy wysmarowanej masłem.
Posypać je cukrem pudrem i skórką z cytryny.
Następnie 3 ½ szkl. mleka doprowadzić do wrzenia razem z cukrem i masłem, wówczas dodać budynie rozprowadzone w reszcie mleka.
Całość dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 12 minut.
Po tym czasie posypać wierzch jagodami, które skropić rumem i posypać cukrem pudrem.