Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawki w winnej galaretce

Składniki:

  • 60 dag malin
  • op. galaretki malinowej
  • łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki cukru
  • 2 szkl. wody
  • 1 szkl. czerwonego wina
  • 6 łyżeczek cukru pudru
  • 6 łyżek likieru malinowego

    Sposób wykonania:
    Maliny ułożyć w pucharkach, skropić je likierem i wstawić na 30 minut do lodówki.
    W między czasie wodę z dodatkiem cukru zagotować.
    Gdy cukier się rozpuści zdjąć z ognia , dodać galaretkę, wino oraz żelatynę napęczniałą w odrobinie wody.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas zalać galaretką maliny.
    Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *