Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie duszone w winie z bita śmietaną

 

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 300 ml czerwonego wina
  • ½ szkl. śmietany

Sposób wykonania:

  1. Brzoskwinie obrać po czym przekroić na połówki aby usunąć pestki.
    Następnie posypać je cynamon oraz cukrem i zalać winem.
    Całość doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po  tym czasie brzoskwinie wyjąć a płyn ugotować na syrop.
    Wówczas polać nim brzoskwinie.
    Wstawić do lodówki do schłodzenia a przed podaniem udekorować ubitą śmietaną.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *