Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brioszki

To przepis Nigelli Lawson – ja osobiście bardzo ją lubię i już nie raz skorzystałam z jej przepisów. Powiem Wam nigdy się nie zawiodłam.

Składniki:
• drożdże suszone 1 opakowanie
• cukier drobny 50 g
• sól 15 g
• mąka chlebowa biała 50 dkg
• sok z pomarańczy z 1/2 owocu
• jajka 6 sztuk
• miękkie masło 25 dkg

Do smarowanie brioszek:
• żółtko 1 sztuka
• sól 1/2 łyżeczki
• sok pomarańczowy 3 łyżki

Sposób przyrządzenia:

Wsypcie do miski drożdże, cukier, sól i mąkę. Dołącz sok i jajka. Teraz musimy zarobić ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Masło pokrójcie na niewielkie kawałki i stopniowo dodajcie do ciasta. Przykryjcie miskę folią i odstawcie w temperaturze pokojowej tak aby podwoiło objętość. Teraz rozklepcie ciasto aby pozbawić je nadmiaru powietrza. Uformujcie kulę i włóżcie do miski, przykryjcie folią i wstawcie ciasto do lodówki na kilka godzin – najlepiej na całą noc. Najpierw ogrzejcie ciasto do temperatury pokojowej i teraz zagniećcie jeszcze raz. Odrywajcie małe porcje ciasta i formujcie 14 wałeczków, nadając im owalny kształt. Układajcie brioszki na blaszce, posmarujcie mieszaniną z żółtka, soku i soli. Zostawcie na pół godziny. Brioszki pieczemy w 200’C a przed włożeniem ich do piekarnika ponownie posmarujcie je glazurą. Pieczemy około 20 minut aż będą złociste.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *