Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bliny Marioli

Składniki:

  • 50 dag mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 2 ½ szkl. kwaśnego mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • sól
  • olej
  • opakowanie cukru waniliowego
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną piane z dodatkiem soli.
    Delikatnie połączyć i wlać jeszcze kwaśne mleko.
    Z powstałego ciasta smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *