Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkoptowe kluski do gulaszu

Składniki:

  • 3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól do smaku


 

Sposób przyrządzenia:
Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem. Z białek ubić pianę, dodać do żółtek lekko wymieszać, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Na wrzącą wodę lekko osoloną kłaść łyżka małe kluseczki. Gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić, polać tłuszczem, posypać posiekaną natką pietruszki. Doskonale smakują z gulaszem lub gotowanym mięsem i ulubioną sezonową surówką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *