Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt migdałowy z czekoladą

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 10 dag migdałów
  • szczypta soli
  • sok z ½ cytryny
  • łyżka bułki tartej
  • tłuszcz
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1/3 kostki masła

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywno z dodatkiem soli, delikatnie połączyć.
    Na sam koniec dodać posiekane migdały oraz bułkę tartą.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut.
    Czekoladę rozpuścić dodatkiem masła w kąpieli wodnej po czym wylać na ciasto i odstawić do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *