Składniki:
- 2 szkl mąki pszennej
- 3.4 szkl. cukru pudru
- 2 jajka
- 1 szkl. mleka
- ¾ kostki masła
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 3 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 0, 3 l powideł tłuszcz do formy
- tarta bułka do formy
- czekolada do polania
- wiórki czekoladowe
Sposób wykonania:
- Powidła utrzeć razem z masłem po czym nie przerywając ucierania dodać stopniowo, cukier puder, jajka oraz mleko.
Gdy wszystkie składniki się połączą dodać mąkę, cynamon, sodę oraz kakao.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.
Po upieczeniu polać czekolada i posypać wiórkami czekoladowymi.