Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biały torcik z jagodami

Składniki:

  • 2 gotowe bezowe krążki
  • 0, 5 l śmietanki kremowej
  • łyżka cukru pudru
  • 2 zagęstniki do śmietany
  • jagody
  • 1 l lodów waniliowych

    Sposób wykonania:

    Krążek bezowy ułożyć na paterze.
    Na nim rozłożyć lody. Wyrównać brzegi szpatułką.
    Na lodach ułożyć jagody i wstawić do razu do zamrażalnika.
    W między czasie śmietankę ubić z dodatkiem cukru i zagęstnika.
    Wyjąć  tort z zamrażalki , ułożyć na nim drugi krążek bezowy na którym wyłożyć bitą śmietanę.
    Wierzch udekorować jagodami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *