Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezowe ciasteczka z orzechami

 

Składniki:

  •  3 białka
  •  szczypta soli
  •  150 g cukru pudru
  •  180 g posiekanych orzechów włoskich
  •  płaska łyżeczka cynamonu
  •  ćwierć łyżeczka startej gałki cytrynowej

Sposób wykonania:

  1. Do białek dodać szczyptę soli i cukier po czym ubić całość na sztywną pianę.
    Wówczas dodać jeszcze cynamon, orzechy oraz startą skórkę z cytryny.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.
    Następnie łyżką nakładać porcje ciasta, które układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i suszyć przez kilka minut.

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *