Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk podlaski

Składniki:

• 40 dag polędwicy lub zrazówki
• 1 dag masła
• 5 dag cebuli
• 5 pieczarek
• 4 ziemniaki
• 2 jaja
• 2 łyżki bulionu
• oliwa

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokrajać na porcje, nie zbijać tylko nadać nożem okrągłą formę, posmarować oliwą i dopiero lekko posolić.
Natomiast, aby mięso z solą nie leżało długo, na okrągłej dużej patelni bez rączki rozgrzać masło, wrzucić najpierw cebulę, pokrajaną w plasterki i zaraz na tę cebulę położyć mięso.
Czynność wykonać bardzo szybko. Nie zdejmować patelni z ognia.
Gdy się już mięso zrumieni po jednej stronie, przewrócić widelcem na drugą.
Po jednej stronie położyć obok mięsa duszone w maśle pieczarki, po drugiej – ziemniaki pokrajane w talarki, uprzednio ugotowane w wodzie. A po dwóch stronach przeciwległych – po jednym jajku.
Gdy jaja się zetną, podlać wszystko dwiema łyżkami bardzo mocnego bulionu i podać na stół z patelnią blaszaną, postawiwszy ją na talerzu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *