Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bardzo ostry sos kreolski

Składniki:

  • 2,5 kg pomidorów
  • 2 oczyszczone, drobno pokrojone papryki jalapeno
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę dymki
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • 3 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić. W dużym rondlu o grubym dnie dusić wszystkie składniki przez około 40 minut, przyprawić smaku. Przelać do czysty, wyparzonych słoików, dokładnie zamknąć, pasteryzować przez 20 minut.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *