Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowiec Wioletty

Składniki:

  • 20 dag. biszkoptów
  • 1 galaretka o dowolnym smaku
  • 1 kostka masła lub miękkiej margaryny
  • żółtko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 banany
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • mleko


Sposób przyrządzenia:

Biszkopty namoczyć w rozpuszczonej galaretce i ułożyć w tortownicy lub foremce. Utrzeć masło z cukrem i żółtkiem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie mleka. Utartą masę połączyć ze startymi na tarce jarzynowej bananami, dodać żelatynę, wymieszać i wyłożyć masę na biszkopty, gdy masa stężeje polać resztą galaretki.
Przepis nadesłany na konkurs " Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" autor Wioletta

1 comment for “Bananowiec Wioletty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *