Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kostki miękkiej margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 żółtko
Masa budyniowa:
- 1 l. mleka
- 3 budynie czekoladowe
Masa serowa:
- 1/2 kostki miękkiej margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 4 serki waniliowe homogenizowane
- 3 jajka
- 1 białko
- budyń śmietankowy
- polewa czekoladowa
- wiórki kokosowe
Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blachę. ugotować budynie czekoladowe, gorące wyłożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. margarynę utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka, następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i równo ułożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min. do piekarnika nagrzanego do 180*C. Po wystygnięciu polać polewą i posypać wiórkami. Życzę smacznego!
Przepis nadesłała na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" autor Wioletta
1 comment for “Ciasto Hali 1”