Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka wielkanocna z orzechami polana lukrem

 

Składniki:

  • 3 łyżki mączki ziemniaczanej
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 6 jaj
  • ¾ szkl cukru pudru
  • sok z cytryny
  • kilka orzechów włoskich
  • sok z cytryny
  • ½ szkl cukru pudru

Sposób wykonania:
Białka oddzielić od żółtek do żółtek dodać cukier.
Razem ucierać do uzyskania białej gładkiej masy, wówczas nie przerywając uciernia dodawać stopniowo sok z cytryny.
Gdy składniki się połączyć dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie wymieszać, przesypując przesianą mąką.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.
W między czasie do soku z cytryny wsypać cukier puder i ucierać tak długo  aż powstanie gesty biały lukier.
Po upieczeniu odstawić babkę do ostygnięcia, wówczas polać ją lukrem.
I gdy lukier jeszcze nie zastygł wbić w niego połówki orzechów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *