Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka piaskowa Wandy

Składniki:

 

  • ½ kostki masła
  • 3 jajka
  • 12, 5 dag cukru pudru
  • 15 dag mąki pszennej
  • 10 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ laski wanilii
  • tłuszcz
  • tarta bułka

 

Sposób wykonania:
Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po żółtku oraz utartą wanilię.
Następnie dodać obie mąki wmieszane z proszkiem do pieczenia i stopniowo wlewać mleko.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *