Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z jajek

Składniki:


  • 2 jajka
  • 2 pieczarki
  • 4 krewetki koktajlowe
  • masło
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, obgotować przez 3 minuty, pokroić w plastry. Krewetki przelać na sicie wrzątkiem obsączyć na sicie. Każdą foremkę wysmarować masłem, oprószyć sola i pieprzem, wbić doń ostrożnie po dwa jajka. Zapiec 2 minuty w piekarniku, wyjąć. Na każdej porcji ułożyć przyprawione solą i pieprzem pieczarki oraz krewetki. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec.

Uwaga: obłożyć jajka możemy też innymi składnikami, zapiekać możemy również na innych większych formach i podając podzielić na porcje.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *