Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna cykoria z koprem

Składniki:

  • 2 łyki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 12 szkl posiekanej cykorii
  • 1 1/2 łyżeczki nasion kopru
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka startego parmezanu

Sposób wykonania:
Posiekany czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć do momentu, aż się zarumieni, wówczas doda posiekaną cebulę i smażyć kolejne 5 minut.
Po tym czasie dodać posiekaną cykorię oraz nasiona kopru.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż cykoria zwiędnie, wówczas zdjąć pokrywkę i zwiększyć ogień.
Gotować do momentu, aż większość płynu odpruje.
Przed podaniem  posypać startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *