Składniki:
- łyżka żelatyny
- łyżka zimnej wody
- szklanka wrzątku
- ½ szkl cukru
- ½ szkl zimnej wody
- ¼ szkl soku z cytryny
- łyżeczka startej skórki z cytryny
- ½ szkl chudego mleka w proszku
- ½ szkl lodowatej wody
- ¼ łyżeczki soku z cytryny
Sposób wykonania:
Żelatynę rozpuścić w łyżce zimnej wody po czym dodać cukier, wrzątek, zimną wodę oraz sok i skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i zgęstnienia masy.
W między czasie mleko w proszku zmiksować z lodowatą wodą1/4 łyżeczki soku z cytryny.
Gdy będzie puszysta przerwać miksowanie i wstawić masę do lodówki.
Następnie rozdrobnić widelcem masę z żelatyną i dodać ją do mlecznej masy.
Dokładnie ubić aż powstanie puszysty pudding.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.