Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane cebulką

 

Składniki:

  • 10 jajek
  • 150 g cebuli
  • 4 łyżki masła
  • ½ szkl. śmietany
  • łyżeczka musztardy
  • sól

     

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
    Następnie posiekać cebulę, którą podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać musztardę oraz śmietanę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Na koniec dodać jeszcze roztarte żółtka i całość dokładnie wymieszać.
    Powstałym nadzieniem wypełnić białka jajek.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Beatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *