Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalmary z pietruszką

 

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 2 czerwone suszone papryczki
  • 4 łyżki oliwy
  • 8 kalmarów
  • 120 ml białego wytrawnego wina
  • 8 kromek wiejskiego chleba

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć posiekany czosnek, papryczki oraz pietruszkę po czym dodać kalmary i trzymać na ogniu około 8 minut.
    Następnie wlać wino i gotować do miękkości kalmarów.
    Kalmary podawać z chlebem pieczonym na grillu.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *