Składniki:
- 2 szklanki rozdrobnionych kotletów sojowych (przyrządzone wg przepisu producenta)
- ½ łyżeczki nasion kminku
- 2 łyżeczki tartego czosnku
- ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
- ½ szklanki obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę pomidorów
- 1 szklanka zielonego groszku konserwowego
- szczypta kurkumy
- mielone chili do smaku
- mielona kolendra do smaku
- 2 łyżki oleju
- sól
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać kminek, chwilę smażyć mieszając. Dodać czosnek, cebulę, zeszklić. Dodać pomidory, chili, groszek, przyprawić solą, smażyć mieszając aż pomidory się rozgotują. Do tak przygotowanych składników dodać bulion warzywny lub wodę w pożądanej ilości, doprowadzić do wrzenia, dodać kotleciki sojowe, chwilę dusić razem mieszając, dodać kolendrę i kurkumę, skorygować smak solą. Podawać na ciepło.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Iwona Podgórna