Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krem z groszku.

Skład:

  • 15dkg groszku(może być mrożony)
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 łyżka pokrojonego w kostkę selera
  • 1 łyżka posiekanego pora
  • 600ml bulionu
  • 100ml śmietany
  • 1 łyżka maki
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Warzywa bez groszku dusić na maśle, domieszać mąkę. Po 5 min dolać 0,5 l rosołu. Gotować 20 min, posolić do smaku. W osobnym garnku ugotować- 20 min groszek, odcedzić. Przełożyć groszek do warzyw, dolać resztę rosołu. Całość zmiksować lub przetrzeć. dodać śmietanę. Zagotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *