Składniki:
- 5 dag krewetek
- 2 awokado
- 2 banany
- 1 filet drobiowy
- 1 cytryna
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- listki mięty
- sałata
- sól
- biały pieprz
Sposób wykonania:
Z awokado wydrążyć okrągłą łyżeczką kulki, nie uszkadzając skórki które skropić sokiem z cytryny.
W między czasie krewetki gotować ok. 3 min we wrzątku.
Następnie mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć go na rozgrzanym oleju, odstawić do ostygnięcia.
Obrać jeszcze banany i pokroić je w plasterki.
Delikatnie wymieszać awokado, banany, mięso oraz krewetki, polać majonezem i wypełnić wydrążone awokado.
Przed podaniem pospać posiekaną natką pietruszki.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Grzegorza