Ciasto:
- 2szkl. mąki 2łyżeczki proszku do pieczenia
- pół kostki miękkiej margaryny
- pół szkl.cukru
- 2jaja
- 1żółtko
Masa budyniowa:
- litr mleka
- 3budynie czekoladowe :
Masa serowa:
- pół kostki miękkiej margaryny
- pół szkl.cukru
- 4 serki waniliowe
- 3jaja białko
- budyń śmietankowy
Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto i wyłożyć na prostokątną blaszke. Ugotować budynie czekoladowe,gorące przełożyc na surowe ciasto i równo rozsmarować.Odstawić do wystudzenia.Margarynę utrzeć z cukrem i,stale ucierając,dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka.Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymiwszać.Na końcu,lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.Wstawić na 40min.do piekarnika nagrzanego do 180 stopniC.Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO ŻYCZY SARA!!!