Składniki:
Sposób wykonania:
Masło utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym po czym wbijać po 1 jajku nie przerywając ucierania.
Następnie wsypać mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie ale delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do formy o kształcie gwiazdy wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec ok. 50 min.
W między czasie rozpuścić żelatynę i wymieszać ją razem z posiekaną czekoladą oraz wiśniami.
Miękkie ciasto przekroić na 2 płaty i przełożyć je tężejącą masą.
Samą górkę polać rozpuszczoną czekoladą i posypać uprażonymi migdałami, pistacjami oraz wiórkami czekoladowymi.
Wstawić do lodówki na 30 min.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze