Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta „ognista”

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka peperoni
  • ok. 1/4 (2 dkg) papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 mała cebulka
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2  łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • szczypta mielonego pieprzu Cayenne (Chili)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego

Sposób wykonania:

  1. Na patelni podgrzać oliwę, dodać posiekaną natkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Lekko podsmażyć. Dodać drobno posiekane- cebulkę, paprykę czerwoną, peperoni i pomidor (bez pestek). Chwilę podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać. Wbić jajko, dodać mielone papryki- słodką i ostrą oraz mielony pieprz Cayenne, sól i pieprz.  Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia. Smarować przygotowane grzanki, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać ciepłe. Smacznego.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Leszka K.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *