Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w sosie curry.

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu dekoracyjnego
  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 100 ml. Śmietany
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki rodzynek ( nie koniecznie)


Sposób przyrządzenia:

Śledzie namoczyć w wodzie z dodatkiem octu ok. 50 min. Pokroić w paski. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie i odcedzić. Majonez połączyć ze śmietaną  i musztardą. dodać rodzynki i przyprawę curry. Śledzie polać sosem curry.
Przepis nadesłała na "Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta"  Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *