Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek Orzechowo-Jabłkowy

Składniki:

  • 3 duże paczki herbatników
  • 1 kostka margaryny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 8 jabłek
  • orzechy
  • dżem z czarnej porzeczki
  • 2 śnieżki
  • 1 szklanka mleka

Sposób przyrządzenia:
Herbatniki rozłożyć na blachę, nasączyć herbatą z cytryną, na to nałożyć dżem. Przygotować masę, potem rozetrzeć z cukrem i żółtkami, dodać orzechy, powoli dodawać starte jabłka, masę rozłożyć na blachę. Następnie przygotowujemy śnieżkę, nakładamy na masę, posypujemy startą czekoladą. Ciasto   wstawić do lodówki na noc.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. przez Małgorzatę Andrzejewską.


 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *