Składniki:
- 1 śnieżka
- 1 krem Karpatka Delekta
- 1śmietana 30%
- 3 duże paczki krakersów (najlepiej bez soli)
- 1 łyżka żelatyny
- 1 margaryna
- 60 dkg krówek
- 1 czekolada mleczna
Sposób przyrządzenia:
Krem Karpatka zrobić według przepisu na opakowaniu i dodatkowo do ubijanego kremu dodać margarynę i razem ubić. Wyłożyć dno blachy krakersami i na to wyłożyć krem karpatkowy, przykryć krakersami.1/2szklanki wody wlać do garnka i wrzucić krówki, razem to rozrobić, delikatnie pogotować, wystudzić i wylać na krakersy, przykryć następną warstwą krakersów. Śmietanę ubić i podczas ubijania wlać rozrobioną w szklance mleka śnieżkę i rozpuszczoną i delikatnie podgrzaną żelatynę w 1/2szklance wody. Razem to wymiksować i wyłożyć na krakersy. Zetrzeć na tarce czekoladę i posypać wierzch. Włożyć ciasto na noc do lodówki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. przez Małgorzatę Andrzejewską.