Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalewka z pigwy Marzeny

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg. pigwy
  • 1 kg. cukru
  • 1/2 litra spirytusu
  • 1/2 czystej wódki


Sposób przyrządzenia:

Owoce pigwy pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 2 dni , aż puszczą sok. Po tym czsie zalać je spirytusem i odstawić na 2 miesiące. Po tym czasie odcedzić alkohol, a do owoców
wlać wódkę. Wymieszać i odstawić na 2 dni, a po tym czasie zlać ponownie. Wlać szklankę przegotowanej, wystudzonej wody , aby wypłukać owoce z alkoholu. Alkohol wymieszać ze sobą i niech stoi. Owoce podsuszyć i można zjeść.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *