Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona w kapuście po irlandzku

Składniki:

  • 2,5 kg peklowanej wołowiny
  • 8 obranych pokrojonych ziemniaków
  • 1 średnia pokrojona kapusta
  • 8 obranych pokrojonych cebul
  • 8 obranych pokrojonych marchewek
  • 8 ziaren pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
  • posiekana natka pietruszki


Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, w razie potrzeby wymoczyć w zimnej wodzie. Tak przygotowane mięso pokroić grubo, zalać wodą i bardzo powoli gotować z dodatkiem ziaren pieprzu przez 3 do 4 godzin. Dodać do rondla pozostałe składniki dania (bez kapusty) i gotować razem 30 minut, dodać kapustę, gotować kolejne 15 minut. Smak skorygować ulubionymi przyprawami i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *