Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hamburgery wołowe

Składniki:

    • 40 dag mięsa mielonego wołowego
    • 1 jajko
    • 3 łyżki bułki tartej
    • sól, pieprz mielony
    • 1 cebula
    • smalec
    • 2 łyżki masła


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto. Odstawić na bok i trzymać w cieple. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, przyprawami. Uformować 4 płaskie, owalne hamburgery. Smażyć  na smalcu po 5 minut z każdej strony. W ostatnim momencie smażenia dodać na patelnię masło. Podając kłaść na każdego hamburgera porcję usmażonej cebulki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *